Nyheter fra Internett

Krise i FIFA

by admin

Flere sentrale personer i Det Internasjonale Fotballforbundet FIFA ble først pågrepet, siktet for korrupsjon. Så var det samme uke duket for valg av ny president for forbundet. Dagen etter valgte den nyvalgte presidenten Sepp Blatter å trekke seg. Det er ingen tvil; det er krise i FIFA.

Sepp Blatter stilte nok en gang opp i nyvalg i FIFA i begynnelsen av juni, en organisasjon han har styrt som president siden 1998. Han startet i FIFA allerede i 1975. Nå er det altså slutt, og FBI har varslet at den 79 år gamle sveitseren også kommer til å bli etterforsket for korrupsjon.

Korrupsjonsanklagene kommer av at flere søkerland som har fått tildelt fotball-VM, skal ha gitt pengebeløp og eksklusive gaver til sentrale personer i forbundet, som skal ha påvirket valget av hvem som skulle få avhold et av verdens største idrettsarrangementer. Landene det er spesielt søkelys mot er Russland og Qatar, som etter planen skal avholde fotball VM i henholdsvis 2018 og 2022.

Skulle etterforskningen føre til resultater i form av at det har foregått korrupsjon kan både Russland og Qatar miste sine tildelinger. Dette har vært et så delikat tema at til og med presidentene Vladimir Putin og Barack Obama har havnet i ordkrig.

Skulle Russland og Qatar miste sine tildelinger, gikk England ut4.juni med et ønske om at de både har vilje og ressurser til å avholde VM på kort varsel. Hva som skjer i både FIFA og hva som skjer i forhold til de neste VM arrangementene blir uansett veldig spennende.