Nyheter fra Internett

WC Sjakk 2015

by admin

Verdenscupen i sjakk i 2015 spilles i Baku i Aserbajdsjan. Turneringen starter 10. september og avsluttes 4. oktober. Totalt er 128 spillere med i turneringen, og halvparten av dem blir eliminert i hver runde. Finalistene er kvalifisert for kandidatturneringen i 2016. Kandidatturneringen avgjør hvem som får spille VM, der Magnus Carlsen er regjerende mester. Den som vinner kandidatturneringen blir motstanderen hans når tittelen skal forsvares, og mange spekulerer allerede i hvem han kan komme til å møte.

Verdenscupens kampoppsett

Kampene i verdenscupen går over to partier, men dersom spillerne vinner ett parti hver, spilles to partier hurtigsjakk. Dersom det fortsatt er uavgjort, spilles enda to partier hurtigsjakk, med mindre tid. Hvis det ennå ikke er en avgjørelse, spilles det lynsjakk. Alle som vinner sine kamper, får en pengepremie. Den som vinner finalen får selvsagt den største premien.

Carlsen, Anand og Caruana er med

Magnus Carlsen skal også spille i verdenscupen. Han er en av de seedede spillerne, sammen med blant annet Vishy Anand og Fabiano Caruana. Caruana regnes som en av favorittene til å vinne kandidatturneringen i 2016, og han kan dermed bli Carlsens motstander når det igjen skal spilles om VM-tittelen. Men mange andre gode spillere melder seg nok også på i kampen om verdenscuptittel og seier i kandidatturneringen.